Beste chiptuning software leveranciers

Lees de nieuwste weetjes en trends over auto’s.

Beste chiptuning software leveranciers

Chiptuning files, ook wel auto tuning files genoemd, zijn tegenwoordig een zeer bekend begrip en worden inmiddels wereldwijd gebruikt om de prestaties van auto’s en andere voertuigen te verhogen (tunen). Simpel gezegd betekent chiptuning het elektronisch (dus met software files) opvoeren van moderne automotoren. In dit artikel vergelijken wij de beste chiptuning software leveranciers met elkaar. Op basis van onze bevindingen? hebben wij voor u een top 5 samengesteld.

Hoe werkt chiptuning precies?

Allereerst: hoe werkt chiptuning? De meeste moderne automotoren worden aangestuurd door een zogenaamde Electronic Control Unit (afgekort ECU). De ECU regelt onder andere de ontsteking en injectie van brandstof, maar ook het opblazen van de airbags en het activeren van gordelspanners. Bij chiptuning gebruikt men software files om de programma’s te bewerken die in de chips zijn geladen van de ECU. Deze programma’s worden meestal geschreven ver binnen de maximale belasting van de automotor en bieden dus de mogelijkheid om de automotor te chiptunen zonder deze te beschadigen. De parameters binnen de ECU-programma’s worden opnieuw op elkaar afgestemd, waardoor meer ideale prestaties worden gecreëerd. Bij motoren met turbo kan chiptuning de presentaties verbeteren met wel 20 tot 40 procent, zowel op het gebied van trekkracht als topsnelheid (aantal pk). Het resultaat is een levendigere motor die sneller reageert op gaspedaalbewegingen. Als u nu de indruk heeft gekregen dat chiptuning enkel een praktijk is bestemd voor straatraces a  la Fast and the Furious, dan heeft u het mis. Veel consumenten maar ook bedrijven passen chiptuning toe om het brandstofverbruik van hun auto’s te verminderen. Immers, met chiptuning files kunt u het rendement van de motor verhogen waardoor u minder brandstof verbruikt.

Vele aanbieders

Wereldwijd zijn er vele zogenoemde autotuners en tuning software file leveranciers. Voor u als consument of garage is het zaak om met het juiste tuningbedrijf in zee te gaan. De stelregel hierbij is dat een betrouwbare aanbieder haar chiptuning files zelf ontwikkelt en test op een vermogensbank. Wanneer u uw auto namelijk laat tunen met files die niet goed zijn getest, kunt u daarmee uw hele motorblok om zeep helpen. Pas ook op voor tuners die altijd het meeste vermogen aanbieden. Zogenaamde scoreboard-tuners doen dit om hun product zo hoog mogelijk te prijzen en leveren niet een eerlijk product.

Een goede tuner kunt u herkennen aan de presentatie van haar website en de informatie die het u verschaft. De website laat vaak zien hoeveel een bedrijf om zijn klanten geeft. U dient er zeker van te zijn dat het chiptuning bedrijf ofwel een goede en betrouwbare partner op de achtergrond heeft, ofwel zelf lange ervaring heeft met de ontwikkeling van chiptuning software. De website van een tuner dient technische informatie te laten zien zoals dynamometer testverslagen. Een dynamometer is een apparaat om de prestaties van de motor te meten. Op basis van deze informatie kunt u er zeker van zijn of het bedrijf zich wel aan haar beloftes houdt. Daarnaast dienen tuners u altijd de mogelijkheid te bieden om uw voertuig op de dyno te testen.

Top 5 tuning software leveranciers

Bij het opstellen van onze top 5 chiptuning file leveranciers hebben wij niet alleen gekeken naar de geboden service, maar ook naar de prijs en kwaliteit van de tuning files. Zo hebben we verschillende chiptuning files getest met behulp van onze eigen professionele dynamometer, de MaHa LPS3000 4×4 testbank. Deze hoogwaardige computergestuurde vermogensbank maakt het mogelijk om zowel voor de chiptuning als achteraf metingen te doen, waardoor wij duidelijk kunnen zien (of en) welke verschillen er zijn. Zo hebben we onder meer de calibratie van snelheidsmeters getest, het volledige vermogen (in pk en Nm) en de belasting gesimuleerd op toerentallen en bergvlaktes. Op basis van onze metingen en klantervaringen zijn wij tot de volgende top 5 leveranciers gekomen:

  1. Mychiptuningfiles.com

MyChiptuningfiles is een betrouwbare aanbieder van op maat gemaakte chiptuning files. Deze leverancier werkt samen met de grootste tuning software ontwikkelaars en leveranciers waardoor deze uitgebreid getest zijn. Voor bijna alle populaire voertuigen die op benzine en diesel rijden leveren zij tuning files die de prestaties van de motor verbeteren en het brandstofverbruik verminderen. In een paar gemakkelijke stappen kunt u via de website een chiptuning file bestellen, op maat gemaakt en speciaal afgestemd op uw voertuig. De site biedt een helder overzicht van alle verschillende tuning files, gecategoriseerd op automerk. Daarnaast biedt MyChiptuningfiles hoge kwaliteit customer service en technische support, en zijn 95% van alle files MaHa getest. De MaHa tests die wij zelf hebben uitgevoerd komen dan ook overeen met de gegevens op de website.

  1. Puretuning.net

Pure Tuning levert op maat gemaakte ECU remapping files om uw benzine- of dieselmotor mee te tunen. Vergelijkbaar als bij MyChiptuningfiles kunt u via de site in een paar simpele stappen uw op maat gemaakte tuning file bestellen. Voor het tunen van uw auto hoeft u bij Pure Tuning uw deur dus niet uit! Uit onze tests is gebleken dat de remapping files van Pure Tuning over het algemeen tot prestaties kunnen lijden die wel oplopen tot 80 meer pk en 40 meer Nm.

  1. Truck-chiptuningfiles.com

Truck Chiptuning Files is een specialist in het optimaliseren van de prestaties en het rendement van dieselmotoren bij vrachtwagens. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in het tunen van vrachtwagenmotoren, van vrijwel alle bekende merken. Bij de service van Truck Chiptuning Files wordt uw voertuig eerst uitgebreid geanalyseerd en worden vervolgens de programma’s van uw ECU aangepast, op basis van uw wensen en de mogelijkheden van de motor. De tuning files die door deze leverancier worden aangeboden, zijn ook door ons uitvoerig getest (met behulp van onze MaHa testbank) en blijken van hoge kwaliteit te zijn.

  1. Dyno-ChiptuningFiles.com

Dyno-ChiptuningFiles maakt op maakt gemaakte tuning files die van zeer hoge kwaliteit zijn en ook door het bedrijf zelf worden getest met hun dynamometer. De prijzen zijn voordelig, zowel voor de consument als ook voor dealers. Daarnaast biedt het bedrijf niet alleen een gestandaardiseerd fileserver portaal, maar is er te allen tijde ook persoonlijk contact mogelijk.

  1. Ziptuning.com

ZIPtuning biedt naast een uitstekende service en hoge kwaliteit tuning files ook een zeer uitgebreide en informatieve website. De ludieke site nodigt uit om meer te weten te komen over chiptuning en om erachter te komen welke tuning oplossing het beste bij u past. U kunt zelfs op de site een virtuele tour maken in de vestiging van ZIPtuning in Houten. Wat ZIPtuning uniek maakt is dat het over een gespecialiseerd en gekwalificeerd team beschikt dat zich fulltime bezighoudt met het ontwikkelen van tuningen.

Conclusie en advies

Het chiptunen van uw voertuig is een praktijk waar veel bij komt kijken, maar waar u uiteindelijk veel plezier aan kunt beleven en op de lange termijn ook geld mee kunt besparen (op uw rijkosten). Er zijn veel soorten chiptuning files op de markt te vinden en ook veel verschillende auto tuners en leveranciers. Het is daarbij heel belangrijk, ook voor uw eigen veiligheid, dat u uw auto laat tunen door een gekwalificeerd en deskundig bedrijf. Immers, het verkeerd tunen van de ECU kan leiden tot onherstelbare schade aan uw motor of zelfs uw gehele auto. Uit onze tests en ervaringen is MyChiptuningfiles als beste chip tuning software leverancier uit de bus gekomen. De kwaliteit van de chiptuning files en de algehele service die zij bieden is weliswaar gelijkwaardig aan de andere leveranciers uit onze top 5. Echter, vanwege de heldere interface van de website en de uitstekende bereikbaarheid van het bedrijf hebben wij MyChiptuningfiles toch op nummer 1 geplaatst.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *